BUFFELMOZZARELLA (2, 4, 6, 8 OF 10 STUKS)

Mozzarella di bufala is vervaardigd uit de melk van de buffels van de Buffalo Farm uit Twente. De smaak van de buffermozzarella is mild, fris, lichtzuur, melkachtig tot neutrale smaak.

€ 5,20
INFORMATIE

Mozzarella di bufala is vervaardigd uit de melk van onze buffels. De mozzarella di bufala is porseleinwit net als de buffelmelk. Mozzarella di bufala heeft een gladde vliesdunne huid. De inhoud heeft een gelaagde luchtige structuur (vers) die naarmate de rijping doorzet steeds fijner wordt tot een vrijwel egale luchtige structuur ontstaat, niet te verwarren met een egale 'geperste' structuur.
Verse Buffelmozzarella verpakt in een licht gezouten pekelwater.
 


Buffalo Farm Twente, voorheen een boerderij waar koeien en varkens gehouden werden. Tegenwoordig koeien en waterbuffels. Hiermee zijn wij de eerste waterbuffel houderij/melkerij in twente. Al snel kregen ze vraag naar mozzarella. In Italie kwamen ze in contact met Gennaro die in zijn jeugd in de mozzarella productie had gewerkt. Genaro was bereid naar Denekamp te komen, en is gebleven. Sinds dien wordt in Twente heerlijke  Italiaanse Mozzarella gemaakt.

De koeien zijn inmiddels gewend aan de waterbuffels en het jongvee groeit samen op. In de zomerdagen zijn de waterbuffels aan het grazen in één van onze weides, naast de weide waar de koeien grazen.  


 
MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »