JAM VAN MISPELS (50 GRAM, 135 GRAM OF 325 GRAM)

Ambachtelijk bereid door Bosbessenkwekerij La Française. Bevat 50% onbespoten mispels, citroen-, sinaasappel- en perziksap, pectine, kruiden en 28% suiker. Bevat geen allergenen.

€ 4,70
INFORMATIE

De vruchten van de mispel zijn door de Romeinen uit Klein-Azië naar Europa gebracht. Aan de Kaspische Zee was de vrucht al een paar duizend jaar in cultuur. Linnaeus gaf aan de mispel z'n Latijnse naam Mespilus germanica, omdat hij dacht dat die in Duitsland van nature groeide. Op landgoederen en in kasteeltuinen werden mispels gehouden om de laxerende werking van de vrucht. De herkomst en oorsprong van vele cultuurvariëteiten is onduidelijk. Zowel Hollandse als Engelse variëteiten zijn nu in cultuur. Met name in Engeland komt de mispel (aangeplant) in houtwallen, struwelen en als haag voor. De mispel zit vol vitamine C en is goed voor de maag en voor de spijsvertering.

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »