De appelazijn is sterk van smaak met een lekker zoetje. Wij gebruiken het graag bij gerechten met linzen, rauwe groenten, salades (met een fruitige olijfolie) en een drupje bij de oesters.
INFORMATIE |
BESCHRIJVING PRODUCT : Ingrediënten: Ciderazijn, geconcentreerd appelsap.
FABRICAGE: Deze azijn is het resultaat van een dubbele gisting van appelsap : een alcoholische gisting gevolgd door een azijnzuurfermentatie. De gisten die van nature aanwezig zijn in vruchtensap zullen suiker omzetten in alcohol, waardoor het sap wijn wordt. Dan zullen de bacteriën die van nature aanwezig zijn in fruitwijn de alcohol omzetten in azijn. De aldus verkregen azijn ondergaat geen pasteurisatie. De azijn wordt vervolgens gefilterd voordat deze wordt gebotteld. Er wordt geen adjuvans toegevoegd tijdens het rijpen of tijdens het verpakken.
KENMERKEN: Zuurgraad : 5% azijnzuur
Gemiddelde voedingswaarden per 100 g : |
MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST |