INDOMITA QUINTUS - CHARDONNAY GRAN RESERVA 2014

Quintus Gran Reserva, klassieke Merlot in een modern jasje.

€ 12,99 € 6,99
INFORMATIE

Ongekende kwaliteit van het zuidelijk halfrond
Chili. Het oogverblinde land op het Zuid-Amerikaanse continent leent zich als geen ander voor de productie van wijn. Niet alleen klimaat en bodem behoren tot de beste habitat voor een druif. Het is ook de uitgestrektheid van het land met zijn valleien en perfecte ligging tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte. Dit zorgt voor verkoelende wind van zee alsook bescherming en ook kristalhelder smeltwater van de imposante bergketen. De zuiverste vorm van irrigatie. Een succesmix voor grote wijnen, waar het presticieuze wijnhuis Indomita gretig gebruik van maakt.


Indomita Quintus: Chardonnay met uitzicht op zee
De 400 hectaren wijngaard met Chardonnay druiven in de westerlijke Cassablanca Vallei liggen vlak bij de zee. Hierdoor kent het gebied een totaal eigen klimaat. Het is er koeler en vaken bewolkt. In Europese wijnlanden is dat onhandig. Maar in dit land van zon en droogte wordt die bewolking met open armen ontvangen. De brandende zon wordt getemperd waardoor de druiven veel gelijkmatiger kunnen rijpen. Een elegante Chardonnay wijn is het resultaat. De 9 maanden houtlaagring geeft hem zachtromige tonen, die perfect aansluiten op de exotische fruitaroma's. 

'Cool Climate' Sauvignon Blanc uit de Bio Bio valei
De Chileense wijnindustrie kenmerkt zich door een jonge, open en leergierige houding. Niet belemmerd door eeuwenoude tradities laat men zich inspireren door wat de natuur te bieden heeft. In de Bio Bio Valei is dit voor veel druivensoorten een ware uitdaging. Het is een gebied van extremen in relatie tot de rest van Chili. Meer regenval, lagere temperaturen en sterke winden. Een perfecte omstandigheid voor een 'Cool Climate' druif als de Sauvignon Blanc. Die snakt namelijk naar verfrissing. In de Quintus gran reserva komt dat volledig tot uiting. Verkwikkende aroma's als limoen en grapefruit. Een knapperig stukje mineraliteit en dorstlessende zuren. 

Quintus Gran Reserva, klassieker Merlot in een modern jasje
De kostbaarste rode wijn in de wereld komt uit de Franse Bordeaux en wordt gemaakt van de Merlot druif. Nergens voor nodig, vinden ze in Chili. Goede wijn hoeft niet duur te zijn. Zolang je maar over de juiste ondergrond en perfecte klimaat beschikt. En dat hebben ze hier in Central Valley. De op klei en zand gebaseerde ondergrond en sterke wisseling in temperatuur overdag en 's nachts staat garant voor een extreem lekkere Merlot. Een klassieke stijl door zijn 13 maanden houtlagering, maar wel in een modern jasje. Rijpe tonen van gestoofd fruit, cacao en verrassend veel sap voor een verleidelijke frisheid. Een smakelijk Frans 'Label Rouge' kippetje erbij, gevuld met citroen en tijm. Zo'n moment. Dat is pas kostbaar. 


MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »