header

Dineren bij het Venster op Waterland

21 oktober 2017 

 

een impressie van deze bijzonder smaakvolle avond

 

 

 

De beste manier om te ervaren hoe (h)eerlijk onze producten zijn is natuurlijk door ze te proeven! 

Regional Highlights organiseerde ook dit jaar weer

samen met Pieter Hubregtse en John Kostermans

een diner met uitsluitend de beste streekproducten

inclusief een passend wijnarrangement

op een bijzondere locatie. 

Dit keer vond het diner plaats bij “Het Venster op Waterland” in het rustieke Broek in Waterland.

Aan mooi gedekte tafels met uniek tafellinnen van By Textielmuseum in Tilburg

hebben onze gasten kunnen genieten van overheerlijke gerechten

van streekproducten uit Noord-Holland bereid door Pieter Hubregtse.

John Kostermans zorgde voor de muzikale omlijsting.  

 

Menu

 

Ontvangst met poiré, sinaasappeltortas, noten en Noordhollandse messeklever amuses :

paté met peren-saffraangelei

gerookte croûtons met makreelrillettes

hartige cake met knolselderij en oude Beemster

 

Voorgerecht

salade met hazenrugfilet, gemarineerde rode kool, gedroogde appel


(vegetarisch alternatief : tartelette met gerookte bloemkool)

 

Hoofdgerecht

gegrillde spitskool, longhaas van Waterlant's Weelde,

witte boontjes, tomatencompôte, waterkers

 

(vegetarisch alternatief : gegratineerd eekhoorntjesbrood)

 

Dessert

bramentaartje, perensorbet en hangop van Waterlandse yoghurt

voor bij de koffie :

financiers met wilde bramen en chocolade van Patisserie Tout

 

Wijnen

ontvangst met poiré, domaine Eric Bordelet

wit : Château Massiac, sauvignon blanc, 2016 (Minervois)

rood : Château Massiac, syrah, grenache, 2016 (Minervois)

dessert : Muscat de Beaumes de Venise  

 

 

 

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »