SERVISCHE FURMINT 2018

De neus van deze droge witte wijn toont geconcentreerd fruit, kracht en intensiteit, vergezeld door funky sporen. De wijn is vol en in zijn geheel indrukwekkend. Een wervelwind van smaken in de mond, variërend van gele appel, abrikoos, citrusvruchten, gr

€ 13,65
INFORMATIE

Maurerheeftdezewijngaard van Furmintin 2010 (her-)aangeplantdichtbij de grens tussen Servië en Kroatië, daarmee de druif teruggebracht vanuit Hongarije naar zijn oorspronkelijke terroir, de Fruska Gora.De neus van deze droge witte wijn toont geconcentreerd fruit, kracht en intensiteit, vergezeld door funky sporen. De wijn is vol enin zijn geheel indrukwekkend. Een wervelwind van smaken in de mond, variërend van gele appel, abrikoos, citrusvruchten, grapefruit tot witte bloemen.4 maanden gerijpt op oud eiken vat.

Meneer Hamersma beveelt in het PS Magazine van het Parool van 30 maart 2019 de Furmint 2017 (wit) aan. 

"Een verrassing kwam uit onverwachte hoek. Een Servische furmint, een druif die in Hongarije beroemd is geworden door de zoete Tokaj. Thans presenteert ie zich graag droog, maar toch is ie dat nooit helemaal. Tussen de coulissen blijft sprake van een zoet vermoeden. Deze editie souffleerde van overrijp fruit dat zich langzaam liet wegduwen door een rokerige, zilte sherrytachtig zweem. "Funky" vatte de jonge sommelier kernachtig samen in Manfred  & Vin, het biodynamisch wijnbruggenhoofd van Kopenhagen. Ter plekke houden ze daarvan. Wij hier ook trouwens. Helemaal met zo'n heerlijk gerechtje van Trine Hahneman."

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »