header

Spanje culinair  

 

Over Marco Meurs 

 

Marco Meurs is Hispanoloog, ofwel Spanje-kenner. In 2000 vertrekt hij naar Spanje om daar te wonen en te werken. 10 jaar lang geniet hij van de culinaire tradities en doet ervaring op als kok. Terug in Nederland zit de Spaanse keuken in zijn hoofd en start hij Spanje Culinair. Met zijn importbedrijf haalt hij het mooiste van Spanje naar Nederland. Bijzondere, eerlijke producten met prachtige verhalen. Marco kent de achtergrond van de producten en vertelt hier graag gepassioneerd over. Voor evenementen is hij ook in te huren als de "Spanish Butcher" (www.peakyhats.nl)

 

Assortiment

 

Spanje Culinair richt zich op een mooi assortiment en dan vooral de minder bekende Spaanse producten. Natuurlijk hammen, maar ook visconserven en Spaanse rijstsoorten. En prachtig verpakte specerijen en zouten. Ware kunststukjes! Het assortiment verandert continue. Regelmatig gaat Marco op ontdekkingstocht door Spanje op zoek naar nieuwe, fraaie producten. Laat u ook verrassen en verleiden door de Spaanse smaken!  

 

     

visconserven

 

In Spanje is het conserveren in blik een ware kunst. De mooiste producten worden er zo verwerkt, zoals ansjovis en witte tonijn. Het nationale gerecht van San Sebastian: blik openen en eten met een stukje brood. Visconserven zijn daar een feestje. 

Lees meer...

Ibéricos & gedroogde worst

Spanje Culinair levert Iberico-hammen met het echte verhaal. Ten onrechte wordt vaak het label 'Pata Negra' gebruikt. En wist u dat een Iberico-ham alleen mag worden gemaakt van een Iberico-varken met een ras-echtheid van 50, 75 of 100%? 

Lees meer...

Pimentón

 

Paprikapoeder is een onmisbaar gerecht in de Spaanse keuken. Het wordt gemaakt door een speciaal soort peperachtige paprika's te roken boven een vuur van eikenhout.

De verpakkingen zijn ware kunststukjes. Maar laat u niet misleiden. Niet alleen de buitenkant is mooi. Het bevat ook nog eens de beste paprikapoeder die er is!

Lees meer...

  

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »