header

Olijfgaard Museum  

De prachtige olijfgaard aan het Gardameer (Oleificio Cisano) is sinds 1987 in handen van de familie Turri. Het familiebedrijf heeft de kunst van het verbouwen van olijven en het produceren van olijfolie in de loop van de tijd steeds verder verfijnd. Het bedrijf bevindt zich aan het Gardameer. We bevelen naast een bezoek aan het museum zeker een wandeling aan door de prachtige omgeving om zo te genieten van het natuurschoon.

 

Het ontstaan  

 

In 1963 starten Umberto Turri en zijn vrouw bij Cisano Bardolino aan de Gardesana weg één van de eerste winkels in de omgeving. Aangrenzend de oliefabriek waar de boeren uit de omgeving hun olie laten produceren. In de loop van de jaren groeit het bedrijf en wint diverse prijzen.

In 1987 koopt Umberto Turri een boerderij aan Calmasino met een 4 hectare groot stuk land waarop 600 olijfbomen worden gepland. In dit zelfde jaar start Umberto Turri in Cisano Bardolino het eerste museum in Italië gewijd aan de geschiedenis van de olijfolie. Deze verbintenis heeft meteen groot publiek succes, vooral met buitenlandse bezoekers. Het museum wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 50.000 mensen.
Zoon Flavio sluit zich vervolgens ook aan bij het berdrijf. Hij deelt het enthousiasme van zijn vader voor de olijven en neemt deel aan de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van het museum. De onderneming wordt momenteel geleid door Flavio Turri samen met zijn vrouw Liliana. 

 

Graag verwelkomen zij u bij het Museum aan het Gardameer.

 

 

     

De Olijfgaard

Bardolino mag dan bekend staan om z'n goede wijnen, dat de olijfolie ook heel bijzonder is, leer je in dit museum in Cisano. Ten zuidoosten van het Gardameer nemen de olijfbomen naast wijngaarden de grootste lappen landbouwgrond in beslag.

De Olijfolie (D.O.P.)

 

De olijfolie is gemaakt en geplukt met kennis en passie, maar bovenal met respect voor de natuur en Italië.
De olijfolie van Museum heeft het D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta) kenmerk. Dit garandeert dat de olie voor 100 procent uit olijven uit de genoemde streek bestaat en dat ook het gehele productieproces in deze streek heeft plaatsgevonden. Een Garda D.O.P. is dus volledig van de olijf tot de olijfolie aan het Gardameer geproduceerd.

Het museum

 

Het museum bevindt zich naast het kantoor in Cisano di Bardolino aan de provinciale Garda weg.

Het museum laat de verschillende stadia van de olijventeelt en de productie van olijfolie zien, met historische werktuigen, gereedschap en documenten.

In het museum wordt onder andere een volledig gerestaureerde oliemolen uit begin 1900 getoond.

Het museum is een bezoek zeker waard!

 

 

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »