header

 

Maurer Wines 

Maurer Winery ligt in het noorden van Servië dicht bij de grens met Hongarije en niet ver van de stad Subotica. Maurer bezit wijngaarden met voornamelijk inheemse druivenrassen en de inzet is volledig behoud van natuurlijkheid en zuiverheid. Zijn bio-dynamische wijnen komen van een vijftien-tal individuele wijngaarden, waarvan de percelen zich in in twee verschillende wijnstreken bevinden. Een deel bij Subotica niet ver van de Hongaarse grens en een deel bij de Fruska Gora, berg in de noordelijke regio Vojvodina en omarmd door de Donau.

     

Kadarka wijngaarden sinds 1880

Oenologen, wijn recencenten en iedereen die in Servie, Hongarije en omstreken interesse heeft in authentieke, unieke wijnen komt terecht bij Oskar Maurer, die overigens ook in bezit is van een van de oudst bekende Kadarka wijngaarden ter wereld, stammend uit het jaar 1880. Kosta verbouwt onder andere inheemse druivensoort Prokupac en de van oorsprong Franse druif Pinot Noir.

Traditionele druivenrassen

Oskar Maurer is vierde generatie wijnmaker. Hij wordt alom gerespecteerd en bewonderd, onder andere door de Franse Master of Wine Isabelle Legeron (haar boek ‘Natural Wine’ is een introductie in biologische en bio-dynamische wijnen). Strevend naar behoud van natuurlijkheid en zuiverheid van de wijngebieden brengt Maurer tegelijkertijd traditionele druivenrassen zoals Kadarka en Furmint terug in de wijngaarden, die vorige eeuw jammerlijk uit het gebied verdwenen waren.

Biologische en bio-dynamisch 

Maurer teelt druiven die het meest geschikt zijn voor bepaalde gebieden en gebruikt daarbij alleen milieuvriendelijke methoden. Door middel van spontane gisting, zonder gebruik van additieven, pesticiden of herbiciden geeft hij niet alleen terug aan de wijnen en grond, maar wil hij ook het natuurlijk aroma van het terroir absorberen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »