header

Las Hermanas  

 

Sinds 1940 houdt dit familiebedrijf zich al bezig met het produceren en verpakken van pimentón de la Vera. Het paprikapoeder dankt zijn naam aan de regio waar het vandaan komt: La Vera in de provincie Cáceres. Dag in dag uit heeft men als doel de klant optimaal te bedienen met een mooi product van uitstekende kwaliteit. 

 

 

het productieproces

 

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en/of gerookte gemalen paprika’s. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika’s, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm en droog klimaat. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt. 

 

De paprika's worden gedroogd middels eikenhout, wat zorgt voor precies voldoende warmte om de paprika's perfect te doen uitdrogen. Dit hout zorgt ook voor de karakteristieke kenmerken van deze pimentón: aroma, smaak en precies de goede kleur. Vers paprikapoeder is diep- tot helderrood; veroudering en smaakverlies van het poeder kunnen zichtbaar worden aan een verkleuring naar lichtbruin. 

 

 

 

     

Pimentón

Paprikapoeder, HET ingrediënt in de Spaanse keuken. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde Spaanse smaak aan het eten. 

 

De producten

Deze paprikapoeder smaakt niet alleen fantastisch maar is ook nog eens een lust voor het oog!

De producten zijn er in 3 smaken: zoet, bitterzoet en pikant. 

 

Recepten

Zelf de heerlijke Spaanse smaken ontdekken? Binnenkort vindt u hier de mooiste recepten!

 

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »