header

TextielMuseum

 

Museum van het jaar 2017!
 

En met reden. In Tilburg vindt u een unieke plek waar twee bijzondere werelden samen komen: het museum en de werkplaats. Gevestigd in een oude textielfabriek wordt u meegenomen terug in de tijd. Hoe ging het er vroeger aan toe en hoe werd er geproduceerd? Stampende machines, de geur van olie en wol. Authentieke patronen, handweefgetouwen en glanzend linnen damast. Daarnaast het TextielLab: het ‘kloppend hart’ van het museum, een proeftuin waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken experts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten.

 

Hofleverancier

 

Met als kroon op het werk volgt in Maart 2017 de benoeming tot hofleverancier. Vereiste voor het voeren van het predicaat hofleverancier is dat de onderneming een vooraanstaande functie heeft in de regio en minimaal honderd jaar bestaat. Daarnaast moet de ontstaansgeschiedenis duidelijk zijn en dient de onderneming zich te onderscheiden door kwaliteit, continuïteit en solidariteit. 

 

Regional Highlights diners

 

Regional Highlights heeft het prachtige tafellinnen van By Textielmusuem geselecteerd voor de diners die we organiseren. We zitten dan aan meerdere tafels en elke tafel krijgt met een ander laken een unieke uitstraling. Zo kunt u de kwaliteit van de tafellakens zelf ervaren. Via Regional Highlights kunt u ook thuis beschikken over koninklijk linnen. We zijn er trots op als verkooppunt voor By Textielmuseum te mogen fungeren. U bestelt de producten gemakkelijk via onze webshop.  

 

     

TextielMuseum

Laat u verrassen door masterclasses, workshops, rondleidingen en speciale vakantieprogramma's. Het museum is geschikt voor het hele gezin. Geniet tevens van een hapje of drankje in het TextielCafé. Voor meer informatie ga naar www.textielmuseum.nl.

TextielLab

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. Naast inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed biedt het TextielMuseum plaats aan het TextielLab.
In het TextielLab zijn bezoekers getuige van wat ontwerpers, kunstenaars en architecten aan het maken zijn; het biedt een uniek kijkje in de ‘ontwerpkeuken’ die normaliter gesloten blijft. Door ter plekke te ervaren hoe samples en producten gecreëerd worden, word je als bezoeker deelgenoot gemaakt van het maakproces. Lees meer...

Tentoonstellingen

Jaarlijks biedt het TextielMuseum verschillende tentoonstellingen. U kunt permanent genieten van de damastWeverij/-Wasserij en de Wollendekenfabriek 1900-1940. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van tijdelijke tentoonstellingen op het gebied van textiele kunst, - vormgeving en fashion.

Voor meer informatie ga naar www.textielmuseum.nl.

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »