CAVA BRUT, JAUME SERRA

Deze Cava heeft een frisse en intense smaak. Smaakt heerlijk bij schaaldieren, vis en lichte gerechten. Gouden medaille "Bacchus International Wine Competition" 2010!

€ 13,00
INFORMATIE


Jaume Serra werd opgericht in 1943 door Don Jaume Serra Gell. Sinds 1984 bevindt het bedrijf zich in Vilanova i La Geltru, in het hart van de streek waar Cava wordt gemaakt, de beroemde mousserende wijn. In 1997 werd Jaume Serra overgenomen door Don Jose Garcia Carrion, waarmee het onderdeel werd van het project Vinos de Familia Garcia Carrion, met wijnbedrijven in een aantal verschillende Spaanse appelaties, zoals Jumilla, La Mancha, Rioja en Ribera del Duero. Jaume Serra maakt zowel stille wijnen als Cava. De stille wijnen worden gemaakt van een 125 hectare grote wijngaard rond het domein zelf, die is beplant met cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en chardonnay. Maar daarnaast is Jaume Serra vooral zeer groot in Cava. De enorme kelders hebben een capaciteit van maar liefst 60 miljoen flessen Cava. Deze ondergaan allemaal hun tweede gisting op fles en worden minimaal 12 maanden op fles bewaard om hun verfijnde belletjes te krijgen. Het resultaat zijn heerlijke Cava's, gemaakt op basis van de klassieke druiven van de streek. Kwalitatief hoogwaardige, en feestelijke belletjeswijnen.

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »