VINAGRE DE JEREZ SUR DE ESPAÌÔA

Een traditionele rode wijnazijn uit Jerez, gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. Een unieke azijn, wereldwijd bekend om haar hoge kwaliteit. Lekker bij salades, in de marinade of in de authentieke Andalusische Gazpacho. Inhoud: 375 ml

€ 5,00
INFORMATIE


Vinagre de Jerez

De rode wijn azijn van de Jerez is het resultaat van zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen en uitgebreide kwaliteitscontroles door hooggekwalificeerd personeel.
Alle Sherry en Reserve Sherry azijnen vallen onder het toezicht van de Sherry appelation en worden bereid volgens de oudste en bekendste tradities van Criaderas en Soleras.
Aan het witte etiket herkent men de sherry azijn, en aan het rode etiket herkent men de Reserve Sherry azijnen.
De flessen zijn voorzien van een speciale azijn schenktuit.
 

Weet je dat meerdere topkoks, zoals Ferran Adri, dit topproduct gebruiken?De geschiedenis van Jerez Azijnen
Zoals in alle historische wijn regio's heeft azijn atijd een onderdeel uitgemaakt van het leven van de Jerez wijnboeren. Zij hebben al hun kennis en vaardigheden toegewijd aan het vergaren van kennis om heel langzaam druivensap om te zetten in wijn.
De natuur heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in het ontstaan van de Jerez azijnen.
In de Jerez wijnkelders is elk vat een wereld op zich, zelfs als alle omstandigheden gelijk zijn. Elk vat in elke "Criadera" of rij van geslagen vaten kan zich anders ontwikkelen. De beheerders van de wijnkelders letten op de ontwikkeling van elk vat. Vaten met een te hoge zuurgraad worden apart gezet, zodat het de rest van de vaten niet kan beinvloeden. Oorspronkelijk werden deze vaten met azijn gezien als een diskwalificatie van de beheerders en werden in kleine kelders opgeslagen. Deze vaten met azijn vormden veel later de basis van Jerez azijnen. 

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »