Farro salade met buffelmozzarella

 (Printversie)

 

Farro is een gezonde graansoort met een stevige textuur.

Het heeft een aangename iets nootachtige smaak.

 

Hoofdgerecht: 6-8 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten:

500 gr Farro

24 cherrytomaatjes, gehalveerd

250 gram mozzarella (bijv buffelmozzarella van de Buffalo Farm Twente)

6 lente uitjes, gehakt

1-2 teentjes knoflook, fijn gehakt

1 courgette in kleine blokjes, even voorbakken tot ze kleuren

1 wortel in kleine blokjes

2 el kappertjes

Zout, versgemalen zwarte peper

50 gram gehakte verse basilicumblaadjes

90 ml extra vergine olijfolie (bijv. Red label olie van Museum)

 

Kook de Farro volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauw.

Doe de Farro in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en meng goed. Zet apart tot 5-10 minuten voor het opdienen.

 

Zet olijfolie op tafel bij de salade omdat Farro veel absorbeert en misschien nog wat olie nodig heeft.

Buon appetito!

Karin Breet

 

 

 

 

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »