REESTLANDER ROOD - BARRIQUE BALLADE 2016 0,75L

Een fruitige, houtgerijpte rode wijn. In de smaak kersen, donker fruit en in de afdronk een vleugje tabak en kruidnagel. Lekker om zo te drinken maar ook heerlijk bij mild gekruide gerechten of licht wild zoals bijv. eend.

€ 17,95
INFORMATIE

Ballade: Een (volks)lied waarin een verhaal wordt verteld of een instrumentaal muziekstuk met een verhalend karakter.

De Reestlander Rood-Barrique is een wijn met een verhaal. In Nederland is het vanwege het klimaat niet altijd eenvoudig om een rode wijn te maken. Er zijn dan ook jaren dat we Duitse Regentdruiven inkopen om naast onze eigen Regentdruiven een smaakvolle wijn te kunnen maken. Deze wijn is echter na jaren weer gemaakt van 100% eigen druiven.

Een elegante maar zeker ook eigenzinnige houtgerijpte rode wijn. In de smaak donker fruit, kersen, tabak en kruidnagel. Lekker om zo te drinken maar ook zeer geschikt bij een stoofgerecht of licht wild zoals bijv. eend.

13,5% alc. 

Digitale smaaknotitie Margôt van Slooten-Preng vinoloog van de wijnacademie:

Let op: Deze wijn kan wijnsteen bevatten, dit is geen fout maar vooral vervelend. Wij raden je aan om de wijn te zeven tijdens het uitschenken. Ook heeft de wijn zuurstof nodig. Decanteer deze dus voor gebruik, of zet de fles een paar uur van te voren open

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »