SERVISCHE TRI MORAVE WHITE 2017, ALC: 12,5%

Tri Morave White is een karaktervolle droge fruitige witte wijn van drie autochtone druivensoorten Tamjanika, Smederevka en Morava. Ondertonen van lichte droge muskaat van de Tamjanika druivensoort geven frisse exotische accenten.

€ 14,95
INFORMATIE

Tri Morave White is een karaktervolle droge fruitige witte wijn van drie autochtone druivensoorten Tamjanika, Smederevka en Morava. Ondertonen van lichte droge muskaat van de Tamjanika druivensoort geven frisse exotische accenten. Tri Morave is strogeel van kleur met de geur van bloesems en verse kruiden en heeft een lange complexe afdronk. Morava is een in Servië nieuw gekweekte witte druif met aroma’s overeenkomstig een Sauvignon blanc. Smederevka is licht en makkelijk met ontwikkelde aroma’s van kamille, kruidigheid en druiven.

Tamjanika is na Prokupac de oudste lokale druivensoort in Servië, een muscaatsoort met Middeleeuwse Zuid-Franse origine. De donkere paarse vrucht van de wijnstok is bekend om zijn van veraf waarneembare zware, zoete geur en zijn rijke, fruitige witte wijnen die het oplevert.

Druivenrassen: 50% Tamjanika, Smederevka en Morava
Serveren bij: wit vlees, vis, risotto, pasta met kaas, groenten in botersaus, half-harde kazen.
Alcoholpercentage: 12,5%                        Schenken: 8°C – 10°C

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »