WIJNGAARD HOF VAN TWENTE VINIVEGA TOMATEN 0,75L

Droge Licht groene wijn bereidt van tomaten uit het Friese Berltsum. Deze wijn past uitsteken bij lichte salades en witte vis.

€ 14,95
INFORMATIE

Twee tuinders, een Westlandse tomaten- en een paprikakweker, kwamen ongeveer tegelijkertijd op het idee om van hun product een wijn te maken. 'De rijpste producten zijn het lekkerst, maar die zijn bijna onverkoopbaar', aldus tomatenkweker Theo van der Kaaij. 'En op deze manier kun je er een ander product van maken.'

De tuinders kwamen in contact met een wijnmakerij in Bentelo, bij Hengelo (Overijssel). 'We zijn daar met elkaar aan de gang gegaan om paprika’s klein te snijden en in de knoflookpers te doen. Na dat resultaat is alles begonnen', vertelt paprikakweker Patrick Grootscholten.


Witte kleur
Opvallend is dat de wijnen een witte kleur hebben. 'Als je het sap een tijdje laat staan, dan zakt de gekleurde pulp naar beneden', verklaart wijnmaakster Ilse Visscher. Wat het recept van de wijnen is, wordt niet verklapt. 'Dat is een geheim en wordt veilig opgeborgen', glimlacht paprikateler Grootscholten.

De eigenaren van driesterrenrestaurant De Librije zijn zo enthousiast dat ze hun naam verbinden aan de Westlandse wijnen. 'Deze wijnen zijn allebei niet voor de grap gemaakt. Ze zijn echt heel goed', aldus chef-kok Jonnie Boer. Zijn vrouw en sommelier Thérèse Boer denkt dat de wijnen een toekomst hebben. 'Zeker omdat je merkt dat de wereld steeds meer met groente en gezondheid bezig is. Als dit aanslaat gaan we zeker met een andere groente nog iets doen.'

 

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »