EXTRA VERGINE OLIJFOLIE QUINCENTENARY VAN L’ESTORNELL

Deze Extra Vergine olijfolie van super kwaliteit is gemaakt van olijven van 500 jaar oude bomen uit de tijd van Columbus. Deze olijfolie is in beperkte oplage leverbaar en wordt gepresenteerd in handgemaakte glazen 'taberna'-karaffen.

€ 39,95
INFORMATIE

Olijfbomen kunnen meer dan duizend jaar oud worden, en overal in Spanje zijn er bomen van vele variëteiten die leefden en vrucht droegen toen Christoffel Columbus in 1492 naar Amerika vertrok.
Avelino Veá, de bekende beschermheer van het Huis van VEÁ en producent van L'Estornell en Lérida Veá olijfolie, heeft naar 500 jaar oude bomen gezocht om deze voortreffelijke extra vierge olie te produceren. De ouderdom van de bomen wordt geverifieerd door verwijzing naar lokale archieven en familiearchieven.


Avelino Veá biedt daarom een ​​bijzonder product in beperkte oplage aan dat wordt gepresenteerd in handgemaakte glazen 'taberna'-karaffen, van het soort dat tijdens het leven van Columbus in heel Spanje werd gebruikt. Elke karaf wordt compleet geleverd met een glazen stop en is versierd met speciaal ontworpen labels.
Elke karaf is genummerd en verpakt in een geschenkverpakking die in Spanje is gemaakt van Galicisch grenen - een prachtige en ongewone presentatie die de historische reis van Christoffel Columbus van Spanje naar Amerika 500 jaar geleden volledig waardig is.

De extra vierge olijfolie zelf is van uitstekende kwaliteit, kleur en smaak - perfect in extra speciale saladedressings en receptgerechten die voor hun essentiële karakter afhankelijk zijn van de authentieke smaak en kwaliteiten van eersteklas extra vergine olijfolie.

De drie schepen van Columbus - het vlaggenschip Santa Maria; de 'Pinta' en de 'Niña' vormden de eerste geregistreerde Europese expeditie om de Atlantische Oceaan over te steken op warme of gematigde breedtegraden. De expeditie werd gefinancierd door koning Ferdinand en koningin Isabella van Spanje, en door Luis de Santángel, bewaarder van de Koninklijke schatkist, die grotendeels een belangrijke rol speelde bij het veiligstellen van de steun van de Spaanse vorsten.

De koning en de koningin betaalden de bemanning van Columbus en voorzagen zijn schepen, ongetwijfeld met een overvloed aan olijfolie, waarvan een groot deel mogelijk afkomstig is van dezelfde bomen die deze speciale botteling door L'Estornell hebben opgeleverd.

Laat je meenemen in de tijd en geniet van deze bijzondere olijfolie!

 

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »