header

Regional Highlights

Regional Highlights (www.regionalhighlights.nl), dé online streekmarkt van Nederland, biedt u (h)eerlijke streekproducten, gemaakt door gepassioneerde kleinschalige telers en ambachtelijke producenten. Regional Highlights is niet de goedkoopste, maar wel de meest bijzondere aanbieder van unieke streekproducten op internet. Zo kunt u vanuit de luie stoel bij Regional Highlights de producten van verschillende aanbieders bestellen. Voor u zelf, maar ook voor anderen, wat is leuker dan mooie streekproducten cadeau te geven of te krijgen?

Het ontstaan

Op onze (Erwin Hoedeman en Nicole Teeken) reizen door binnen en buitenland maakten we kennis met eigenaren van speciaalzaken en ambachtelijke telers en gepassioneerde producenten. Ze hadden het niet altijd makkelijk. De concurrentie met de supermarkten is moordend. Leveranciers worden gedwongen om tegen afbraakprijzen te leveren. Dit kon zo niet langer vinden wij... Zo ontstond het idee om Regional Highlights op te zetten.

Met een klein enthousiast team werden de mogelijkheden onderzocht en een website opgezet, Regional Highlights was geboren!

Onze missie

Wij vinden het erg belangrijk dat we weer weten waar ons eten vandaan komt! We willen het hele proces van begin tot eind kunnen volgen. De producten moeten puur natuur zijn, er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige smaak, kleur en conserveringsmiddelen. We willen graag onze ontdekkingen met anderen delen om zodoende de kleinschalige telers, producenten en speciaalzaken de helpende hand te bieden. Het is natuurlijk belangrijk dat de telers en producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, anders kunnen ze niet overleven.De lokale specialiteiten worden via Internet onder de aandacht gebracht en verkocht. 

Onze ontdekkingen

Inmiddels heeft Regional Highlights een ruim aanbod aan producten, verblijven, recepten en er komen er nog steeds nieuwe bij. We zijn continue op zoek naar meer ambachtelijke streekproducten en dat levert telkens weer verrassende resultaten op. Mooie voorbeelden zijn de jams van (bosbessen)kwekerij La Francaise. Dit bedrijf levert heerlijke jams, gemaakt van mispels, kweeperen, morellen of goudbessen zonder dat er voor het kweken van het fruit landbouwbestrijdingsmiddelen aan te pas gekomen zijn. Of de asperges, dagvers geleverd door ‘t Zittard Tuinbouwbedrijf in Sint Odilienberg, die goed samengaan met een heerlijke Auxerrois wijn van wijngoed Thorn. Graanbranderij de IJsvogel gebruikt op zijn beurt de aspergeschillen voor een Likorette.
 
De streekproducten komen niet alleen uit Nederland! Er is inmiddels ook een mooi aanbod opgebouwd aan unieke ambachtelijke Spaanse, Portugese en Griekse producten, allemaal afkomstig van kleinschalige ambachtelijke producenten met aandacht voor de natuur.
 
Regional Highlights is alweer een stapje verder. Met het team organiseren we nu ook bijzondere diners, proeverijen en uitstapjes in binnen- en buitenland, bij voorkeur naar de regio’s waar producten vandaan komen. Het geheel wordt altijd muzikaal omlijst, en geïnspireerd door Italiaanse diners, wordt gezamenlijk gegeten aan lange tafels. De verblijven kenmerken zich door betaalbare luxe, een prachtige omgeving en ook hier gepassioneerde eigenaren, die er alles aan doen u een heerlijk ontspannen verblijf te bieden.De eigenaren vertellen u graag meer over de regio, de mogelijke uitstapjes naar culturele hoogtepunten en de mooiste plekjes die u kunt maken. Vanzelfsprekend helpen zij u graag bij een bezoek  aan de aangesloten winkels en/of producenten.
 
Genieten doe je het beste samen, laat je inspireren door ontmoetingen met andere liefhebbers van heerlijke streekproducten en profiteer van de mooie recepten die op de website staan vermeld.
  
Volg onze belevingen op Facebook en Instagram en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
 

Tips

Heeft u tijdens een van uw uitstapjes ook een bijzondere winkel of product gezien en wilt u anderen hier graag kennis mee laten maken, laat ons dit dan weten. Graag delen we je ontdekking weer met andere liefhebbers. Als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we de door het behoud van kleinschalige telers, producenten en speciaalzaken de kwaliteit van ons eten en leven vergroten, samen staan we sterk!

 

Met vriendelijke groeten

Erwin Hoedeman & Nicole Teeken-Hoedeman

Tel: 06-538 432 46

E-mail: [email protected]

 

 

Ons team

Martin Breet

Acquisitie

Karin Breet

Recepten

 

Marcia Teeken

Fotograaf

& beheerder website

Brigitta Teeken

Evenementen

 
 
 
 
 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »