header

Bloesemtocht Buren

Op verzoek van diverse bezoekers heeft BurenStad.nl een eigen fruit- en bloesemtocht ontwikkeld. Deze prachtige 10 km (kan ingekort worden tot 7 km) lange wandeltocht start en eindigt in de historische stad Buren. Vanaf de parkeerplaats aan de Onderdreef loopt u door het oude centrum en steekt de Korne over. Via verschillende landelijke wegen loopt u richting het op en top Betuwse dorpje Erichem.


Vers fruit bij Marijke's Fruitkorfje

Tijdens de bloesemwandeling komt u langs fruitbedrijf Marijke's Fruitkorfje, van woensdag t/m zaterdag kunt u hier tussen 9.00 en 17.00 uur terecht voor diverse fruit gerelateerde producten. (bekijk website)

Wanneer u de weg vervolgt ziet u in de verte de kerk van Erichem terwijl u langs de vele verschillende boomgaarden wandelt.


Wijngaard van het Betuws Wijndomein

Vanuit het centrum van Erichem loopt u langs het wandelpad naar de Erichemsewal om via deze weg en de Burensewal langs het Betuws Wijndomein te wandelen. Het Betuws Wijndomein is vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. U kunt hier kennis maken professionele wijnbouw in de Betuwe. (bekijk website)


De Karekiet - Camperen in de Betuwe

Vanaf het BetuwsWijndomein loopt u door de wijngaard via tractorpaden naar camping De Karekiet. Deze rustieke camping beschikt over huisjes, vaste plaatsen en een natuurkampeerterrein met zo'n 40 plaatsen. (bekijk website)

Wandelend langs water met prachtige oude overhangende bomen komt u weer terug op de verharde weg. Via deze weg keert u terug naar de Buren waarvan u vanuit de verte al de karakteristieke kerktoren ziet.

Eenmaal terug bij de rondweg van de stad steekt u hier weer de Korne over om via het romantische Kastanjelaantje terug te keren bij de parkeerplaats.


Winkels in Buren ook op zondag geopend

Hopelijk heeft u nog voldoende tijd om een bezoekje te brengen aan de verschillende leuke winkeltjes en horecagelegenheden die Buren te bieden heeft. Ook op zondag bent u daar van harte welkom.

 

 

 

 

 

 

 Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »