SERVISCHE KADARKA 1880 2018, ALC. 13%

Kadarka 1880 is een natuurlijke droge rode wijn van de oudst bekende Kadarka wijn stokken ter wereld. Qua geur doet de wijn denken aan Pinot Noir. De wijn is levendig met tonen van bessen, pruimen, rabarber, kruiden en een hint van oudere balsamico.

€ 24,75
INFORMATIE

Kadarka 1880 is een natuurlijke droge rode wijn van de oudst bekende Kadarka wijn stokken ter wereld stammend uit 1880. Kadarka is een lokale Balkan druif die zijn Slavische naam deelt met een meer tussen Montenegro en Albanië.

De oude pre-phylloxera wijngaard ligt op de grens van Servie en Hongarije. Qua geur doet de wijn denken aan Pinot Noir, doordat er vooral rood fruit naar boven komt, framboos en bosaardbei.

Daarnaast ook florale toetsen van rozen. De wijn is levendig met tonen van bessen, pruimen, rabarber, kruiden en een hint van oudere balsamico.

Maurer Kadarka 1880 op de Forbes Christmas Wine List!

Maurer Kadarka 1880 wordt aanbevolen door het zeer gerespecteerde Amerikaanse tijdschrift Forbes als een ideaal geschenk voor de komende wintervakanties! De wijnmaker van Oscars Maurer Kadark 1880 vanaf 2016, ging de Gids voor de Holiday Gifts 2018 in: Beste wijnen aanbevolen door Sommeliers Restaurant met Michelin's Stars . Voor de gids geschreven door Sheril Tiu, werden de aanbevelingen gegeven door de sommeliers van het Geranium-restaurant in Kopenhagen, Amber in Hong Kong, Aqua in Walsburg in Duitsland, evenals andere gastronomische elite-punten van de planeet. Onder deze restaurants bevond zich de beroemde Gaggan in Thailand, het beste restaurant in Azië in 2017, waarin Novosadjanin Vladimir Kojić het belangrijkste iets is.

Kojić schreef in een aanbeveling voor Forbes dat Maurers cadk de perfecte keuze is voor feestelijk voedsel:

Als ik een feestelijke wijn kan kiezen, zal ik proberen het deel van de wereld waar ik vandaan kom te ondersteunen.1880 1880 De ambachtsman van Oskar Maurer is een lichte en elegante rode wijn. De laatste keer dat ik het met een eend in een sinaasappelsaus dronk, kan deze wijn op verschillende manieren worden gespeeld. Het kan worden gecombineerd met een aantal gerechten uit Azië, en in het menu van Gaggan Restaurant zou ik het porren met ons varkensvlees tonaliteits-stijl varkensvlees diner -

zegt een succesvolle sommelier voor een van de meest beroemde tijdschriften in de wereld.

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »