SERVISCHE KOUDGEPERSTE LIJNZAADOLIE, 250ML

Biologische Lijnzaad Olie is koudgeperst uit de zaden van de vlasplant. Het is een ongeraffineerde aromatische olie, van alle plantaardige oliën de rijkste bron van omega-3 vetzuren. Alleen koud gebruik, toe te voegen aan yoghurt, muesli, granen, gekookte

€ 5,50
INFORMATIE

Biologische Lijnzaad Olie is koudgeperst uit de zaden van de vlasplant. Het is een ongeraffineerde aromatische olie, van alle plantaardige oliën de rijkste bron van omega-3 vetzuren. In het bijzonderrijk aan alfa-linoleenzuur, een essentieel omega 3 vetzuur. Dit kan voor een gezonde balans zorgen in onze voeding, zeker gezien het feit dat ons ‘westers’ dieet over het algemeen teveel omega 6bevat. Lijnzaad heeft een hoog vezelgehalte. Alleen koud gebruik, toe te voegen aan yoghurt, muesli, granen, gekookte groenten e.d. 

Lijnzaad heeft een hoog vezelgehalte en is rijk aan potassium.

Gezondheidsclaims betreffende lijnzaadolie: Lijnzaadolie is hoofdingrediënt in het Budwig dieet; met een zeer hoog omega 3 gehalte is het ideaal in een cholesterolverlagend dieet en goed voor hart en bloedvaten. Lijnzaadolie kan een goed effect hebben op huidaandoeningen. Helpt bij afslanken en gewichtsverlies, stimuleert een goede darmwerking.

Uitsluitend koud gebruik: toevoegen aan de maaltijd, muesli, granen of gekookte groenten of als natuurlijke bron van omega 3 vetzuren 1-2 lepels per dag puur innemen.

Van alle plantaardige olien is Lijnzaadolie de rijkste aan omega-3 vetzuren.

Voedingswaarde per 100 g:
Proteïnen: 0 g
Koolhydraten: 0 g
Vetten: 99,66 g
Verzadigde vetten: 11,88 g
Enkelvoudig onverzadigde vetten: 19,28 g
Meervoudig onverzadigde vetten: 68,27 g
Energie: 897 kcal (3753kJ)

 

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »