SERVISCHE KOUDGEPERSTE ZONNEBLOEMOLIE 500 ML

Culinair is deze olie op meerdere manieren te gebruiken. Als dressing over salade, groenten, aardappel- en eiergerechten, voor bakken in de pan en bakken van taarten (gebruiken i.p.v. boter). Ook heerlijk in combinatie met andere oliën van eerste persing

€ 6,50
INFORMATIE

Zonnebloemolie herontdekt! Koudgeperste, ongeraffineerde zonnebloemolie geperst van alleen zonnebloempitten is een volledig natuurlijk product, goudgeel van kleur met nootachtig aroma en de zachte smaak van pure zonnebloempitten. 

Koudgeperst betekent dat de olie mechanisch in plaats van machinaal is geperst bij lage temperaturen en zonder het gebruik van chemicaliën. Hierdoor blijven alle vitaminen behouden. Een smaakvol en puur product dus!

Culinair is deze olie op meerdere manieren te gebruiken. Als dressing over salade, groenten, aardappel- en eigerechten, voor bakken in de pan en bakken van taarten (gebruiken i.p.v. boter). Ook heerlijk in combinatie met andere olien van eerste persing of in combinatie met boter.

Zonnebloemolie, mits koudgeperst, is goed ter verzorging van de huid en helpt tegen huidveroudering. Bevat van nature een hoge dosis aan vitamine E, vitamine A en C, waardoor het zeer voedend is en makkelijk in de huid trekt. Het laat geen vettig gevoel achter.

Voedingswaarde per 100 g:
Proteïnen: 0 g
Koolhydraten: 0 g
Vetten: 98,93 g
Verzadigde vetten: 11,63 g
Enkelvoudig onverzadigde vetten: 32,64 g
Meervoudig onverzadigde vetten: 55,86 g
Energie: 890 kcal (3725kJ)

Zeer rijk aan omega-6 en omega-9 vetzuren.

Bevat van nature een hoge concentratie vitamine A, vitamine C en in het bijzonder een hoge dosis vitamine E.

Er zijn veel gezondheidsclaims voor biologische zonnebloemolie. Het is goed voor hart en bloedvaten, geeft energie, versterkt het immuunsysteem, is ontstekingsremmend, verlaagt het cholesterol, beschermt tegen astma en verbetert de conditie van de huid.

MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »