header

Wijngoed De Reestlandhoeve  

 

het begin

 

In 2003 is De Reestlandhoeve begonnen met de aanplant van de wijngaard in Nederland die momenteel een oppervlakte van 3 ha beslaat. De Reestlandhoeve is een wijngaard in Nederland, gelegen in het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe, met uitstekende condities zoals een ijzeroer houdende, zanderige en waterdoorlatende bodem. De druiven worden zoveel mogelijk biologisch en bio-dynamisch geteeld en vormen de basis van de Nederlandse wijn. Er wordt gewerkt met homeopathische middelen en mineralen. Al deze middelen worden ingezet om de druivengroei te stimuleren en ziektes te voorkomen. Dit geeft de goede en exclusieve Nederlandse wijnen uit het Reestdal een geheel eigen smaak en bouquet. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt er uitgeweken naar reguliere middelen om ziektes te kunnen bestrijden. Ondertussen blijven zij op zoek naar alternatieve oplossingen.

 

 

daar zit muziek in...

 

Sinds 2013 hoort u tijdens het groeiseizoen klassieke muziek in de wijngaard. De bedoeling van deze muziek is dat de druivenstokken sterker worden en zich beter kunnen weren tegen diverse ziektes. Het blijkt dat net als mensen en dieren ook planten reageren op muziek. Met name klassieke muziek stimuleert de groei heel duidelijk. Harde rockmuziek heeft het juist het tegenovergestelde effect en remt de druivenstokken in zijn groei. 

 

 

bezoek de wijngaard

 

Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in de wijngaard via het informatieve wijnwandelpad (ook in het Duits en Engels vertaald), wijnen te proeven of voor een kop koffie. Van mei tot en met oktober kunt u elke zaterdagmiddag om 13.30 uur aansluiten bij een rondleiding door de wijngaard. Aansluitend kunt u deelnemen aan een wijnproeverij al dan niet met stokbrood, kaasplankje e.a. die u zelf kunt samenstellen. Graag van te voren even reserveren door te bellen naar: 0523-648612 (keuze 1) of een mail te sturen naar [email protected]. Voor groepen is het altijd mogelijk om, ook buiten de openingstijden, een rondleiding en proeverij te reserveren. Bezoek de website voor de verschillende mogelijkheden. 

 

     

Wijn

Reestlander wijnen, Nederlandse wijn op de grens van Overijssel en Drenthe, is een sterke loot binnen wijnbouw Nederland. Het wijngoed van John & Wilma Huisman staat bekend om zijn goede Nederlandse wijn. Zij streven er naar om Nederlandse kwaliteitswijnen te maken. De druiven worden zoveel mogelijk biologisch en bio-dynamisch geteeld en daar waar nodig zoveel mogelijk met homeopathie behandeld. De Reestlander wijnen hebben al diverse prijzen gewonnen in binnen- en buitenland.

Muziek

De Reestlandhoeve is de enige wijngaard in Nederland die muziek speelt voor zijn druivenstokken. In Italië en Zuid-Afrika zijn ook een paar wijngaarden die klassieke muziek laten horen in de wijngaarden. Hier wordt bevestigd dat de druivenstokken minder gevoelig zijn voor schimmels, bacteriën en insecten.
Uit een laboratoriumonderzoek blijkt dat de celwanden steviger worden en daardoor minder snel aangetast worden.

Zorg 

Wijngoed de Reestlandhoeve biedt als zorghoeve een bijzonder concept van dagbesteding en ambulante begeleiding. Ook wel bekend als Zorghoeve de Reestlandhoeve.

Volwassenen van jong tot oud en met verschillende zorgvragen vinden op de Reestlandhoeve een gezellige, veilige en warme plek, maar ook uitdaging om grenzen te verkennen en te verleggen, om vaardigheden uit te breiden. (Werk-) plezier is essentieel. De werkzaamheden hebben een maatschappelijk nut, ter vergroting van de eigenwaarde en een zo ‘gewoon’ mogelijk leven voor iedereen. Het past in de gewenste ‘vermaatschappelijking’ van zorg: mensen met een beperking weer onderdeel maken van de samenleving.

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »