header

Wijngaard Hof van Twente  

 

Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de Wijngaard & Zorgboerderij.

 

 

Internationale erkenning

 

De eerste 7.500 druivenstokken gingen in 2000 de grond in, waarna enige tijd later de wijnkelder, de wijnmakerij en het proeflokaal zijn gebouwd. De eerste resultaten, de wijnen ’t Nieuwland rood 2002 en ’t Nieuwland wit 2002, vielen in 2004 prompt in de prijzen bij de eerste officiële Nederlandse wijnkeuring. Wijngaard Hof van Twente staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen grond. Op de Austrian Wine Challenge Vienna, afgekort AWC Vienna, worden de Twente wijnen ook regelmatig bekroond.

GOUD voor Twentewijn Regent Barrique Reserve 2018

De PIWI International Wine Award heeft de Twentewijn Regent Barrique Reserve 2018 van Wijngaard Hof van Twente met 93 punten gewaardeerd: een gouden medaille! 

De Twentewijn Solaris 2020 behaalde met een score van 89 punten zilver. Een prachtige opsteker voor de Twentse Wijngaard.

 

Zelf proeven?

 

Wijngaard Hof van Twente verzorgt op afspraak interessante rondleidingen met wijnproeverijen, waarbij verteld wordt over de wijnbouw en het wijnmaakproces. In de gezellige Sueterie kunt u genieten van de wijnen in combinatie met lekkernijen. Lees meer op de website!

 

 

     

Wijngaard

Met een totaaloppervlakte van 5.5 hectare, verdeeld over drie locaties, biedt Wijngaard Hof van Twente vanuit het mooie Twentse landschap exclusieve kwaliteitswijn. Een unieke bodemsamenstelling, uitgekiende bemesting, een sterke productie beperking en geslaagde kruisingen vormen de basis voor onze kwalitatief hoogstaande wijn. Deze kwaliteit is te danken aan de druivensoorten.

De Regent is een nieuwe blauwe druivensoort, die resulteert in een donkerrode, tanine-rijke, volle wijn. De Johanniter is een veelbelovende witte druivensoort met een fris en fruitig effect. De Riesèl is een kruising, die fijne zuren aan de wijn geeft. ’t Nieuwland Wit wordt gemaakt van deze druif in combinatie met Solaris. Solaris is een resistente druif die erg rijp wordt in het koelere klimaat. De druif heeft een wat bloemig karakter. Van de Solaris druif is er in 2008 voor het eerst een dessertwijn gemaakt.

Zorgboerderij

Als zorgboerderij biedt Wijngaard Hof van Twente dagbesteding en werk-leerplekken aan mensen met een ondersteuningsvraag. Voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische stoornis, leerproblemen of mensen met een arbeidshandicap, al dan niet met een reïntegratie perspectief, geldt: op de Wijngaard komt u verder!

Arrangementen 

Graag vertellen Roelof & Ilse u meer over de wijnbouw in Nederland en tonen zij de wijngaard en het wijnmaakproces, waarna u in het proeflokaal de Sueterie een aantal wijnen kunt uitproberen. Natuurlijk in combinatie met stokbrood, kruidenboter en olijven. De Wijngaard Hof van Twente verzorgt ook interessante rondleidingen en gezellige proeverijen, desgewenst in combinatie met een uitgebreider programma zoals een solex- of kevertocht, een culinair- of fietsarrangement. De rondleidingen, arrangementen en proeverijen zijn bijzonder geschikt voor (personeels-)verenigingen, scholen etc. Reserveren is hiervoor echter wel noodzakelijk.

Meer informatie vindt u op de website!

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »