Over Buffalo Farm Twente

 

Mozzarella uit Twente? Het kan lekker wel! Alfons en Andra namen de boerderij over van hun ouders en besloten naast koeien buffels te gaan houden. Buffalo Farm Twente was geboren. Van buffelmelk maak je natuurlijk mozzarella, en om dat écht goed te doen, haalden Alfons en Andra Italiaanse expertise in huis. Alfons melkt twee keer per dag de buffels en Gennaro maakt daar elke dag verse buffelmozzarella van.

Op Buffalo Farm Twente worden buffels en een aantal koeien gehouden die 2 maal daags gemolken worden. Vanaf het voorjaar tot het najaar kunnen de koeien en buffels zowel binnen als buiten lopen. Ze vinden het heerlijk om in het gras en in de modder te rollen. De buffels en koeien worden binnen bijgevoerd, zodat er geen kwaliteitsverschil is in de melk en in de kazen. De kalfjes staan de eerste maanden binnen en na ca. een half jaar gaan ook zij naar buiten. De buffels eten graag veel ruwvoer met structuur. Gras/stro uit natuurgebieden vinden ze heerlijk. Andra en haar man streven ernaar het voer zo dicht mogelijk (binnen een straal van 15 km) aan te kopen zodat er zo min mogelijk kilometers gemaakt worden. Een buffel is een erg sterk dier die dicht bij de natuur staat. Afkalveren kan het zelf en gelukkig is de buffel nooit ziek, waardoor antibiotica niet nodig is.

De kaasmakerij staat op hetzelfde erf waar een echte Italiaanse kaasmaker "Gennaro" de Mozzarella maakt. De Mozzarella en andere Italiaanse kazen worden nog op een traditionele en ambachtelijke wijze gemaakt. En dat proef je! 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »