header

De Steurhoeve  

 

het begin

 

Het bedrijf is ooit begonnen als gemengd veebedrijf en is uitgegroeid tot De Steurhoeve. De eigenaren, Martin en Sandra Hoentjen, zijn in 1999 begonnen met het kweken van paling. In 2012 zijn zij overgegaan tot het kweken van een andere vissoort. In 2013 zijn de eerste kleine steuren aangekocht, bedoeld voor de productie van kaviaar en siervis. In slechts enkele jaren is de voormalige ligboxenstal omgetoverd tot steurkwekerij. De inrichting is volledig door Martin zelf gemaakt. Eind 2017 hebben ze de eerste grote steuren met eieren en kunnen ze kaviaar produceren.

 

het zwarte goud

 

Het 'zwarte goud'. Zo wordt kaviaar vaak genoemd. Vroeger werden de onbevruchte eitjes van de steur aangeleverd vanuit Rusland of Iran. Tegenwoordig komt het 'gewoon' uit Laren. De Steurhoeve van
Martin en Sandra Hoentjen levert naast de kaviaar ook steurfilet. In de voormalige koestal van De Steurhoeve aan de Holterweg, tussen Laren en De Wippert, staan grote bassins met duizenden liters water. Daar zwemmen steuren van verschillende grootte. Ze hebben twee soorten: de Russische en de Siberische steur. De Siberische variant met kan maximaal een meter lang worden en ongeveer 10 kilo zwaar. De andere soort brengt tot 20 kilo op de weegschaal en kan wel 140 centimeter lang worden.

 

bezoek de kwekerij

 

Is de Steurhoeve bijzonder? Dat is het zeker, want er zijn slechts twee steurkwekerijen in Nederland. En deze kwekerij produceert volledig zonder conserveringsmiddelen en antibiotica. Nieuwsgierig geworden? Kom zelf een bezoekje brengen aan de Kwekerij. Maak een afspraak op steurhoeve.nl

 

     

streekproduct uit de Achterhoek

Komt de kaviaar gewoonlijk uit Rusland of Iran, nu komt de kaviaar ook 'gewoon' uit de Achterhoek. In Gelderland staat 1 van de 2 steurkwekerijen die ons land rijk is. Martin & Sandra produceren hier de meest fantastische kaviaar. Als traktatie voor uzelf of om iemand mee te verrassen. 

zuivere vis

 

De steurhoeve is uniek omdat zij zelf hun eigen vis kweken en verwerken zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of het gebruik van antibiotica. Met recht een (h)eerlijk streekproduct!

Rondleidingen met proeverij

 

Altijd al willen weten hoe het er bij een steurkwekerij aan toe gaat? Boek een rondleiding bij de Steurhoeve! De rondleiding ziet er als volgt uit:

- Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers.

- Uitleg over de kwekerij, de vis en het maken van kaviaar.

- Aansluitend de rondleiding in de kwekerij.

- Na het bezoek, een proeverij van kaviaar met bijpassende wijn en gerookte steur.

Zij ontvangen groepen van 10-24 personen, op afspraak. De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur. Kosten € 24,50 p/p, kinderen tot 12 jaar € 9,50 p/p. Aanmelden voor de rondleiding kan via de mail [email protected] of telefonisch 06-12099530.

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »