Roergebakken asperges met zalm en krab:

een gerecht met een oosters tintje!

 (printversie>>)

 

 

Wil je eens iets anders maken dan een traditioneel recept met asperges dan is dit een aanrader.

Eet smakelijk! Karin Breet

 

 

Hoofdgerecht voor 2 personen:

750 gr asperges

zout (naar smaak)

150 gr gerookte zalmsnippers

6 surimi/krabsticks

2 bosuitjes

1 el chilisaus

2 el sojasaus

1 el citroensap

1 tl suiker

olie/boter om in te bakken

noedels

 

Voorbereiden:

Schil de asperges en snijd het houtachtige onderste stukje weg. Snijd ze schuin in stukken van circa 5 cm. Kook de aspergestukken in water met zout in circa 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

 

Snijd intussen de zalm in reepjes en de krabsticks in schuine stukjes. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Roer de chilisaus, de soja saus en het citroensap en de suiker door elkaar.

 

Bereiden:

Zet een koekenpan of wok op het vuur. Verhit wat boter of olie in de pan en roerbak de aspergestukjes 2 minuten. Schep er de zalm, de krabsticks en de saus door en laat kort doorwarmen. Bestrooi met de bosui.

 

Serveer direct met de noedels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »