Met deze warme dagen vind ik het heerlijk om salades te maken. Omdat de asperges nog volop verkrijgbaar zijn ben ik op zoek gegaan naar een lekkere asperge salade. Deze salade kan als voorgerecht maar ik heb hem als hoofdgerecht gemaakt.
Eet smakelijk! Karin Breet
Hoofdgerecht voor 2 personen / voorgerecht voor 4 personen (35 minuten bereidingstijd)
Ingrediënten:
500 gram asperges (geschild en houtachtige uiteinden eraf)
3 el mayonaise
scheut witte wijn
vers citroensap (naar eigen smaak toevoegen)
1 zakje gemengde sla
2 hard gekookte eieren in partjes
12 plakjes gerookte zalm
evt. peterselie
Bereiden:
Kook de asperges in water met een beetje zout en een klontje boter 4-5 minuten (afhankelijk van de dikte). Haal ze van het gas en laat ze nog 15 minuten doorgaren.
Verdun de mayonaise met witte wijn en het citroensap. (ik heb steeds geproefd, het moet een friszure dressing zijn) en breng op smaak met zout en peper.
Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Leg een bedje van sla op de borden. Leg de asperges en eipartjes erbij en de plakjes zalm als roosjes erop.
Schep er wat dressing overheen en serveer de rest erbij. Strooi er eventueel wat peterselie overheen.
Ik heb dit als hoofdmaaltijd geserveerd met vooraf een kopje aspergesoep (gemaakt van de schillen en de kontjes).