Crescia Sfogliata di Urbino

(Italiaans flatbread uit Urbino) 

 

(printversie)

 

Dit is een recept van Sándor Marsi, chefkok bij Villa Marsi (Le Marche, Italië). 

 

 

Ingrediënten

500 gr. van biologische bloem

1 ei

50/50 reuzel

80 ml melk

120ml bruiswater

zout en peper

 

Bereiding

Maak van het ei, de bloem, melk, bruiswater, ½ reuzel, peper en zout een glad en elastisch deeg. Laat het een half uur rusten.

Roer de reuzel zacht.

Rol het deeg uit tot een platte pannenkoek en bedek het met een zeer dun laagje reuzel.

Rol het deeg op en maak een lange slang, snij deze in een aantal gelijke stukken en rol ze op tot een spiraal.

Laat het deeg weer even rusten in de koelkast zodat de reuzel iets kan opstijven.

Na een half uur de spiralen uitrollen tot pannenkoeken en op beide kanten bruin bakken in een pan met anti aanbaklaag

Heerlijk om te serveren met rauwe ham!

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »