Via Regional Highlights heb ik een leuke workshop olijfolie proeven gevolgd. Dit heeft mij geïnspireerd tot het volgende recept.
Eet smakelijk!
Karin Breet
Farro is een gezonde graansoort met een stevige structuur. Het heeft een aangename iets nootachtige smaak. Farro is goed te gebruiken in salades en maaltijdsoepen.
Hoofdgerecht: 4 personen
25 minuten voorbereiden
Ingrediënten:
300 g farro
1 teen knoflook
250 g gerookte kipfilet
2 el olijfolie (Passeite olijfolie van Olives & More)
2 el gerookte olijfolie (L’Estornell)
400 g spinazie
25 g Parmigiano Reggiano
2 el walnoot olie (Huilerie Beaujolais)
Bereiden:
Kook de farro volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Snijd de knoflook fijn, de paddenstoelen in grove stukken en de kipfilet in stukjes.
Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook toe en daarna de spinazie met een beetje zout. Roerbak 2 minuten. (De spinazie niet teveel roeren. Zo voorkom je dat er veel vocht vrijkomt). Haal de spinazie uit de pan.
Verhit de gerookte olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze tot hij warm is. Voeg de farro toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de spinazie toe aan het farro mengsel en warm het even door
Schaaf de Parmezaanse kaas erover en besprenkel met de walnoot olie
De gebruikte olijfolie, walnoot olie en Farro zijn te verkrijgen via de webshop van Regional Highlights