Farro is een gezonde graansoort met een stevige textuur.
Het heeft een aangename iets nootachtige smaak.
Hoofdgerecht: 6-8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
500 gr Farro
24 cherrytomaatjes, gehalveerd
250 gram mozzarella (bijv buffelmozzarella van de Buffalo Farm Twente)
6 lente uitjes, gehakt
1-2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 courgette in kleine blokjes, even voorbakken tot ze kleuren
1 wortel in kleine blokjes
2 el kappertjes
Zout, versgemalen zwarte peper
50 gram gehakte verse basilicumblaadjes
90 ml extra vergine olijfolie (bijv. Red label olie van Museum)
Bereiding:
Kook de Farro volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauw.
Doe de Farro in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en meng goed. Zet apart tot 5-10 minuten voor het opdienen.
Zet olijfolie op tafel bij de salade omdat Farro veel absorbeert en misschien nog wat olie nodig heeft.
Buon appetito!
Hieronder een filmpje waarin je ziet hoe je in een paar eenvoudige stappen dit heerlijke gerecht op tafel zet.