Granola

(printversie)

 

 

Granola

Vandaag eens een ontbijt receptje! 

Dit is een mengsel van granen, noten en zaden en wordt in tegenstelling tot muesli geroosterd met onder andere olie en honing. Ik vind het meer smaak hebben dan muesli en het is superleuk om zelf te maken.

 

Ingrediënten (voor een volle pot)

150 gr havervlokken

100 gr ongebrande gemengde noten

25 gr zonnepitten

25 gr pompoenpitten

4 el honing

3 el zonnebloemolie (kokosolie)

Eventueel toevoegen: gedroogde appeltjes, cranberries, rozijnen, gedroogde abrikozen

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havervlokken, de gemengde noten, de pitten, de honing en olie in een kom door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel hierover uit. Bak de granola in 12 tot 15 minuten, schep halverwege om.

Laat afkoelen en voeg eventueel appeltjes, rozijnen etc. toe. Bewaar in een goed afgesloten pot. Je kan het 2 tot 3 weken bewaren.

Heerlijk in de yoghurt met vers fruit maar ook lekker als tussendoortje!

 

Tip: leuk om samen met de kids te maken (en ze kunnen er ondertussen heerlijk van snoepen….want het is gezond)!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »