Portobello gevuld met tomaat, feta en pijnboompitjes

(printversie)

 

 

Gevulde portobello

Ik kook graag met de recepten uit de kookboeken van Pascale Naesens. Het zijn makkelijke, verrassende recepten die snel klaar zijn. Dit is er een van die ik naar eigen smaak heb aangepast.

Eet smakelijk! Karin Breet

 

Ingrediënten

4 of 6 portobello’s

2 grote tomaten

200 gr feta

handvol peterselie

1 klein sjalotje

handvol bieslook

2 el pijnboompitten

evt. paar takjes tijm voor de afwerking

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de grill stand op 180 C.

Snijd de tomaten in kwarten. Verwijder de pitjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rooster de pijnboompitten.

Verbrokkel de feta en hak de kruiden fijn. Meng dit samen met de tomaat blokjes en pijnboompitten in een kom. Giet er wat olie en zout en peper over (voorzichtig met zout, de feta is al zout).

Smeer de binnen-en buitenkant van de portobello’s in met olijfolie. De olie trekt meteen in. Kruid met een beetje zout en peper.

Vul de portobello’s met het tomatenmengsel en zet ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven (bakplaat ongeveer in het midden van de oven onder de gril). Eventueel afwerken met wat tijm.

Heerlijk te combineren met een fijn glas wijn: Sueterie rood van Wijngaard Hof van Twente!

 

Tip: 

Portobello’s kun je bijna een week in de koelkast bewaren. Doe ze in een papieren zak met een stukje keukenrol papier. 

Dit gerecht kan als voorgerecht voor 4 personen. Of als hoofdgerecht; reken dan 2 tot 3 portobello’s per persoon, afhankelijk van de grote. Als hoofdgerecht heb ik er een gemengde salade met komkommer bij gedaan en vooraf een kopje bouillon.

 

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »