Er zijn verschillende soorten tonijn te koop; de “gewone tonijn” meestal wat rozig van kleur en witte tonijn.

Het verschil tussen beide is groot.

Witte tonijn is duurder, van betere kwaliteit, is steviger en de smaak is minder droog.

Witte tonijn is qua textuur vergelijkbaar met heilbot of kip.

Vandaag een smakelijk lunchgerecht met witte tonijn in olijfolie.

 

 

Avocado en tonijn tapas

(printversie)

 

Klaar in: 20 minuten

Benodigdheden voor 4 porties:

 

2 blikjes witte tonijn (Olasagasti of Isla del Carmen)

1 eetlepel mayonaise

3 lente uitjes, dun gesneden en wat extra voor decoratie

½ rode paprika, gehakt

zwarte peper naar smaak

snufje zout en snufje knoflookpoeder

2 rijpe avocado’s gehalveerd en pit verwijderd

scheutje balsamico azijn

 

Bereidingswijze:

 

Meng de tonijn, mayonaise, lente ui, rode paprika en balsamico azijn in een kom. Breng op smaak met zwarte peper, knoflookpoeder en zout. Vul de avocado helften met dit mengsel. Garneer met wat lente ui en evt. wat zwarte peper. Lekker met een glas witte wijn en knapperig stokbrood!

Eet smakelijk!

Karin Breet

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »