Insalata Di Farro

(salade van granen, groente en kruiden) 

 

(Printversie)

 

Dit is een recept van Sándor Marsi, chefkok bij Villa Marsi (Le Marche, Italië). 

 

 

Ingrediënten

300 gram gedroogde tarwe korrels

klein bosje peterselie 

2 eetlepels witte wijnazijn

1 kleine ui

1 theelepel mosterd

1 eetlepel kappertjes

3 tomaten

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

15 olijven zonder pit

Olijfolie

3 eetlepels rodewijnazijn

Vers gemalen peper en zout

 

Bereiding

Zet de tarwe een nacht in de week en kook hem daarna in zout water gaar en spoel koud. Snijd de wortel, bleekselderij, olijven en rode ui in fijne kleine blokjes. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd ook in kleine blokjes.

Pluk het blad van de peterselie en snijd de ui in stukken, doe dit in een maatbeker samen met de azijn, mosterd en kappertjes en draai het fijn met de staafmixer en voeg langzaam de olijfolie erbij. Meng de tarwe met de blokjes groenten en breng op smaak met de dressing.

 

 

 

 

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »