Maastrichtse mosterdsoep

(printversie)

 

 

Heerlijke romige soep met een apart tintje.
Snel klaar en super gemakkelijk tover je een wondersoep op tafel!

 

Eet Smakelijk,

Karin Breet en Nicole Teeken

 

Recept

 

voor 4 à 6 personen

 

Ingredienten

 

35 gr roomboter

35 gr bloem
1 liter bouillon ( bijv. kippen of runder)
200 ml kookroom
1 glas witte wijn
4 eetlepels honing-tijmmosterd van Adriaan
zwarte peper uit de molen
wat verse bieslook of fijne preiringetjes

 

Bereiding

 


Maak met de boter, bloem en bouillon een lichte roux.
Voeg de witte wijn en room toe. Even zachtjes laten pruttelen en de mosterd toevoegen.
Op smaak brengen met peper uit de molen.

Goed heet serveren met eventueel wat vers gehakte bieslook of fijne preiringetjes.
 

Variaties:

Deze soep is ook heerlijk met onze grove mosterd (lekker pittig) of de groene mosterd (fris-zuur).

Of combineer de honing-tijmmosterd ( 3 eetlepels)  met 1 eetlepel grove mosterd, dan wordt de soep iets pittiger.

De mosterdsoep smaakt ook heel goed met knapperig uitgebakken stukjes rookspek.

Minder wijn en minder room? Dat kan ook, gebruik dan wat meer bouillon.

Vegetarisch? De mosterdsoep is natuurlijk ook lekker met een groentebouillon.

 

Eet smakelijk!

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »