Pinchos: garnalen met spek

 (Printversie)

 

Wil je ook eens lekkere tapas of pinchos maken met de producten van Regional Highlights?

Pinchos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en zijn broodtapas van vers gebakken stokbrood. Hiervan worden schuine dikke plakken gesneden en rijk belegd met bijzondere combinaties van ingrediënten van goede kwaliteit.

 

Pinchos van garnalen met spek:

6 stuks

 

Ingrediënten:

6 dunne plakjes iberico ham

6 middelgrote garnalen

Vers gemalen zwarte peper

1 el olijfolie

2 citroenen in vieren

6 schuin afgesneden stukjes stokbrood

 

Bereiding:

Maak de garnalen schoon en omwikkel ze met ham

Bestrooi ze met wat peper en bak ze daarna op hoog vuur 2min.

Besprenkel ze met wat citroensap en serveer ze op een stukje stokbrood.

 

Tip:

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk:

Pinchos met spinazie-ricotta omelet

Pinchos met gehaktballetjes in tomatensaus

Pinchos met salsa tumaca

Pinchos met creme van tonijn

 

Eet smakelijk!

Karin Breet

 

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »