Een verrassende pesto
Sinds kort heb ik een moestuintje en heb ik postelein gezaaid. Postelein is een redelijk onbekende vergeten groente die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het bevat veel vitamines, mineralen en ijzer ( meer dan in spinazie!)
Van elk plantje kun je meerdere keren snijden. Heb je geen moestuintje dan is postelein verkrijgbaar bij de groenteboer of op een boerenmarkt.
De mogelijkheden met postelein zijn eindeloos.....
Rauw door een stamppot, gekookt, gestoofd, als salade.
Maar je kunt er ook een heerlijke pesto mee maken!
Ik kwam dit leuke recept op www.frederikeschrijft.nl tegen. Het recept heb ik een beetje aangepast omdat ik nog niet de juiste hoeveelheid postelein kon oogsten.
Benodigdheden:
50 gr postelein
25 gr walnoten (even roosteren in een droge koekenpan)
50 gr geraspte pittige belegen kaas
1 teentje knoflook
Zoveel goede olijfolie tot de pesto smeuïg is
Bereiding:
De postelein goed wassen en droog slingeren in een sla centrifuge. In de keukenmachine doen met de walnoten, knoflook en kaas. Even kort laten draaien zodat alles nog niet te fijn is. Olie toevoegen en een paar keer met de pulse-knop malen tot je een smeuïge pesto hebt.
Je kunt de pesto kort mee warmen met pasta maar op een broodje met kaas of in een tomaten salade is het ook heerlijk!
Ik heb de Arbequina olijfolie gebruikt, dit geeft een pittige smaak.
Wil je de pesto wat zachter van smaak hebben dan kun je de olijfolie van l"Estornell proberen.
Geniet ervan!