Pinchos: serranoham & manchego

(Printversie)

 

Wil je ook eens lekkere tapas of pinchos maken met de producten van Regional Highlights?

Pinchos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en zijn broodtapas van vers gebakken stokbrood. Hiervan worden schuine dikke plakken gesneden en rijk belegd met bijzondere combinaties van ingrediënten van goede kwaliteit.

 

Spaanse pinchos met serranoham & manchego

6 stuks

 

Ingrediënten:

6 sneedjes stokbrood

3 plakken serranoham

4 cherrytomaten

25 gr manchego

8 groene olijven (evt.met paprika pigment)

2 gr verse peterselie

1 el olijfolie extra vierge

Peper naar smaak

 

Bereiding:

Snijd de tomaten, manchego, olijven en peterselie erg fijn. Meng dit met de olijfolie en voeg peper naar smaak toe.

Beleg de sneetjes stokbrood met een half plakje serranoham. Verdeel de olijven-manchego chutney over de sneden stokbrood.

 

Tip:

Je kan de chutney prima een paar uur van te voren maken. De belegde pinchos blijven belegd zo’n 2 uur goed van smaak.

 

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk:

Pinchos met spinazie-ricotta omelet

Pinchos met gehaktballetjes in tomatensaus

Pinchos met salsa tumaca

Pinchos met crème van tonijn

 

Eet smakelijk!

Karin Breet

 

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »