Amaretti Cake

 (Printversie)


 

Lang geleden heb ik dit recept gekregen.
Hierbij werd gebruik gemaakt van bitterkoekjes en Amaretto.
Graag deel ik mijn ontdekking om deze cake nog veel lekkerder te maken..


Gebruik amarettikoekjes ipv bitterkoekjes

Bitterkoekjes vind ik eigenlijk helemaal niet zo lekker....
Tot ik een zak amarettikoekjes zag staan.
Als ik deze nu eens in de cake ging verwerken ipv de bitterkoekjes?
Bovendien zijn deze koekjes makkelijker klein te maken dan bitterkoekjes.


Gebruik Saens Ghout en Amandellikeur ipv. Amaretto

Tijdens een likeurproeverij kon ik een aantal likeuren proeven.
De amandel en Saens Ghoutlikeur vond ik erg lekker en zacht van smaak.
Meestal vind ik een likeur erg sterk en krijg ik een branderige nasmaak maar bij deze helemaal niet.
Ik ben gaan experimenteren welke de lekkerste smaak in de cake geeft en ben op deze 2 likeuren uitgekomen.
Beide likeuren hebben een veel zachtere vollere smaak dan Amaretto.


Het resultaat mocht er zijn...de cake is heerlijk!


PS: De Sinaasappellikeur van de Tweekoppige Phoenix is een prima alternatief voor het Saens Ghout.


Buon appetito,

Karin Breet

 

Recept

 

Ingrediënten

 

5 eieren

250 gram (room)boter

250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

250 gram suiker

200 gram amaretti koekjes

4 eetlepels Saens Ghout (ikeur van de Tweekoppige Phoenix)

4 eetlepels Amandellikeur (Tweekoppige Phoenix)

Bakblik of springvorm (24 cm)

Evt. poedersuiker.

 

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 100 graden

Breek de koekjes in brokjes en schenk de likeur

Eieren, boter en suiker in een kom mengen met een handmixer tot een smeuïge massa.

Voeg een voor een de eieren toe.

Klop alles ongeveer 10 minuten door elkaar.

Schep het gezeefde meel voorzichtig door het mengsel zodat het luchtig blijft.

Schep daarna de koekjes er doorheen.

Vul hiermee het bakblik of springvorm die je van tevoren hebt ingevet en bestrooid met meel.

Zet het bakblik in het midden van de oven op een rooster voor ongeveer een uur.

Dan de oven opdraaien naar 160 graden, en nog een ½ uur tot 3 kwartier bakken.

Dan even prikken om te kijken of hij gaar is.

Uit de oven halen en af laten koelen en storten op een bord.

Eventueel bestrooien met poedersuiker.

 

Tip:

Je kunt voor dit recept ook bitterkoekjes gebruiken.

I.p.v likeur van de Tweekoppige Phoenix kan je ook amaretto gebruiken.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »