Herfst, het seizoen van appels, peren, pompoenen…en nieuwe recepten uitproberen!
Ik wilde een gerechtje maken met appels en nu eens niet een appeltaart.
Uiteindelijk vond ik een recept van Pascale Naesens: Appeltjes in de oven.
Een verassend gerechtje dat niet alleen als dessert geserveerd kan worden maar ook heel goed bij een lunch of brunch!
Dessert: 4 personen/lunch 2 personen
Bereidingstijd: 8 minuten, 25 minuten gaartijd
Ingrediënten:
2 appels (jonagold/elstar)
200 gram ricotta
3 a4 lepels honing
Een handvol geschaafde amandelen
40 gram boter
Ovenschaal
appelboor
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaaltje.
Smelt de boter en voeg er 3 a 4 lepels honing aan toe. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels inplakken van ong. 1 cm. Leg de appelplakken op de ricotta en lepel er een gedeelte van de gesmolten boter met honing over.
Strooi het amandelschaafsel erover en besprenkel met de rest van de zoete boter.
Zet 25 minuten in de oven.
Ik heb de ricotta van de Buffalofarm Twente gebruikt, een zachte Italiaanse kaas gemaakt van buffelmelk.
Voor dit gerecht heb ik acacia honing gebruikt, deze is wat zoeter dan bloemenhoning.
Tip:
Serveer je dit als dessert dan zijn 1 of 2 plakjes appel per persoon voldoende.
Eet smakelijk!
Karin Breet