Molino Rio Alajar

header

Ooit een alleenstaande molen aan de rivier, nu een prachtig landgoed met zes vakantiehuizen, opgetrokken uit natuursteen. Molino Rio Alajar ligt verscholen in een ongerept dal, dichtbij het lieflijk dorp Alajar dat wordt beschouwd als de parel in het beschermde natuurpark Sierra de Aracena.

     

Zo'n 20 jaar geleden zochten Peter Jan en Monica in Spanje naar een locatie om vakantiehuizen te bouwen. Ze waren direct verkocht toen zij de oude molen zagen. Een riviertje meandert over het terrein en zorgt voor vele vogelsoorten. Een verblijf midden in de natuur. 

De zes stenen huizen van de Molino staan hoog op de rechteroever van de Río Alájar. Hierdoor is er uitzicht op op de vallei en de omringende heuvels. Aan de inrichting van de verblijven is veel zorg besteed. De kamers zijn in rustieke stijl comfortabel gemeubileerd. Door de diepe kleuren van de kastanjehouten balken en de handgemaakte terracottategels overgiet de zon het gehele interieur  nu eens met een gouden gloed, dan weer met amber. Het kleurenspel is een lust voor het oog.

Een unieke omgeving met kurkeiken. Er zijn veel wandelingen vanaf het landgoed uitgezet. Voor vogelaars is er een speciale wandeltocht onder begeleiding van een vogelkenner.

Alajar

Dit vrijwel onbekende deel van Spanje is een walhalla voor jong en oud; wandelaars, vogelaars, ruiters, zonaanbidders en natuurvrienden. In de oude dorpjes die als stippen opdoemen in dit uitgestrekte gebied, wordt het levenstempo nog bepaald door de stappen van de ezel.
In het nabijgelegen Alajar zijn talrijke bars en restaurants te vinden, waar de mooiste streekgerechten uit de Andalusische keuken op het menu staan, Specialiteit is de alom geprezen “pata negra”, afkomstig van het zwarte Iberische varkentje. Het hele jaar door zijn er in de Sierra feestdagen en festivals. Verder heeft elk seizoen zijn eigen kleuren, geuren en gerechten. Als u hier nog nooit op bezoek bent geweest zult u blij verrast zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »