header

Droste's Herberg

Ik ben trots op Twente en wil graag het goede van hier met u delen! Welkom in mijn gezellige herberg in Tubbergen waar het voortreffelijk eten en drinken is met vooral local food. Of verblijf in zo'n leuke lodge op een voormalig boerenerf ergens op een mooie plek in Twente. Of ga terug naar de essentie in onze oerboerderij. De luxe van eenvoudig genieten! Beleef het aangename ritme hier. Langzaam leven noem ik dat! Welkom! Lees meer...

Harald Droste

 

     

Een herberg is van oudsher de plek waar mensen elkaar ontmoeten, samen eten en drinken en vervolgens de nacht doorbrengen. Droste's is de hedendaagse versie van de aloude herberg. Met het cafe, de ultieme ontmoetingsplaats, waar het biljart nog staat en een heerlijk restaurant waar eerlijk gekookt wordt met voornamelijk lokale producten en natuurlijk leuke frisse kamers om te overnachten. Ons restaurant is door Michelin gewaardeerd met een Bib Gourmand voor de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is in 2013 uitgeroepen tot het meest duurzame restaurant van Nederland door Gault Millau!

Hier draait alles om lekker eten en drinken!

Hier kom je thuis in Twente! De heerlijke herberg in Tubbergen.

Want wat heeft een reiziger nu echt nodig? Juist, een prima kamer, goed eten en drinken en fijn gezelschap. Het oude cafe "de Viersprong" van de opa van Harald heeft gedurende decennia diverse veranderingen ondergaan tot een hedendaags hotel net buiten Tubbergen. Maar de warmte en gezelligheid zijn gebleven. De gelagkamer is nu een eigentijdse versie van toen en het restaurant, met bib gourmand, ademt de sfeer uit van een bistro: toegankelijk maar dan wel met een voortreffelijke keuken en waar echt gekookt wordt met de seizoenen mee. Gewoon een eigenzinnig hotelletje met een voortreffelijke keuken!

Wat wil een mens nog meer ;-)

In Twente komen op oude boerenerven steeds meer schuren of gedeeltes van boerderijen leeg te staan. Vaak op de meest mooie plekken! Samen met een aantal boeren heeft Harald Droste het boerderijlodge concept opgezet: kleinschalige luxe architectonische vakantieverblijven op bestaande boerenerven in vrijkomende schuren of gedeeltes van boerderijen. De boerderijlodges zijn geschikt voor met z'n tweeën of met het gezin. Op elke boerderij bevinden zich meerdere lodges. Elke boerderijlodge beschikt over een tweepersoonsbed en een bedstede als stapelbed voor twee personen.Daarnaast heeft elke lodge een badkamer met moderne stortdouche en een vrijstaand bad, meestal met whirlpool. Elke lodge heeft een compleet uitgeruste keuken en een zithoek met haardkachel (enkele op hout en enkele op gas).      

De leukste vakantie op het platteland!

Tubbergen

In Tubbergen rijgen de mooie, onverharde paden zich aaneen door een glooiend landschap, waar halverwege de hellingen bronnetjes ontspringen, en waar in de dalen heldere  beekjes kabbelen. Een idyllisch landschap met watermolens en oude boerenerven waar je dankzij het uitgestrekte wandelnetwerk Twente dagenlang fraaie routes kunt wandelen..Dit is een omgeving die niet alleen de zintuigen streelt (zie de weitjes met hun houtwallen, hoor de stilte van de natuur, snuif de frisse buitenlucht en voel het koude water dat juist aan de helling is ontsprongen), maar ook ‘geestverruimend’ werkt. Archeologisch interessant vanwege de grafvelden, geologisch boeiend door de stuwwallen, en ecologisch vanwege jeneverbes en vliegend hert (een zeldzame kever).

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »