header

Madame Paté is helaas gestopt 

We hopen dat er toch nog een vervolg komt zodat we allemaal van de heerlijke patés kunnen blijven genieten

“Ik herinner me de eerste keer dat ik Franse paté at, in een restaurant in Parijs. Daar werd hij in een bak doorgegeven en kon iedereen er een stuk van afsnijden. Het gaf een ultiem gevoel van samen eten en delen,” vertelt patébakker Inge Janson. Ze viel als een blok voor de charme van de Franse paté. Inmiddels gaat ze als ‘Madame Paté’ door het leven. Een Madame met een missie: de Nederlandse harten winnen voor deze Franse lekkernij. Inge: “Als je supermarktpaté gewend bent, dan vind je mijn paté in het begin niet eens lekker. Patés uit de supermarkt zijn gemaakt voor een breed publiek. Ze zijn fijn van structuur en de smaak is toegankelijk door herkenbare kruiden en smaakversterkers. Pure paté is paté waarin je ook echt stukken vlees herkent. Wat je niet ziet, zit er niet in!” Grof gemalen vlees, zout, peper, misschien een beetje knoflook, maar zeker geen kakofonie aan kruiden: “Het belangrijkste is dat je het vlees proeft,” zegt Inge. Ze gebruikt drie soorten vlees voor haar patés: een derde deel vet vlees zoals speklap, een derde deel mager vlees zoals hamlap en een derde deel lever. “Het is superbelangrijk dat de lever vers is, anders krijgt de paté een bittere smaak. En dat is nou juist vaak wat mensen niet lekker vinden aan paté.”

 

Duurzaam en smaakvol vlees

Madame Paté is kritisch op dierenwelzijn en daarom worden de patés gemaakt van het Heyde Hoeve varken. Deze is vorig jaar uitgeroepen tot het Beste Varken van Nederland.

 

 

Voor levensgenieters en bourgondiërs

Om haar patés te waarderen moet je volgens Madame Paté een levensgenieter zijn, een bourgondiër, iemand die van vlees houdt. Als dochter van een slager zit dat laatste bij Inge wel goed. “Toen mijn vader met pensioen ging, was het geen optie om de slagerij over te nemen. Ik wilde wel graag zijn zelfgemaakte delicatessen zoals droge worsten, hammen en patés blijven verkopen. Het aanbod in worsten was al jaren prima dus dat leek me niks. Maar echte Franse paté, die was er in Nederland nog niet.” Geheel volgens de Franse traditie verkoopt Madame Paté haar paté nooit in plakken maar in bakjes. Madame Paté levert haar patés, klein en groot, ook afgebakken en mooi gegarneerd, voor wanneer u écht gemak wilt.

Paté als geschenk. Eer en verwen de goede smaak van uw geliefde, vriend of relatie met de allerheerlijkste patés, rillettes als cadeau!

 

In de prijzen

2017: Gastronomisch vakblad Culinair Saissonier verkoos Madame Paté tot 'Mooiste product'

2018: Confrérie des Chevaliers bekroonde Madame Paté met tweemaal goud.

 

Serveertip

Eet paté zoals de Fransen het doen, uit het vuistje met wat stokbrood en een glas wijn. Puur genot! Of serveer paté met een kleine salade als voorgerecht. Krijgt u meer mensen te eten of te borrelen, denk dan eens aan een patébuffet. De houten terrines van Madame lenen zich hier uitstekend voor en zorgen voor een bourgondische sfeer. Zet de paté(s) bourgondisch in zijn geheel op tafel en laat iedereen er een plak afsnijden. 

 

Borrel of Diner?

Maak indruk met zelfgebakken paté,  daar maakt u vrienden mee.

     

Klassiek Franse Patés

Een echte Franse paté wordt niet geserveerd als plakje. In een Frans restaurant krijg je gewoon de hele bak in je handen, zelf een stukje afsnijden en doorgeven. Madame Paté (Inge Janson) haalde de paté inclusief de Franse ’doorgeeftraditie’ naar Nederland.

De tht van ovenvers gebakken paté is tenminste 3 weken (0-6˚C). Na openen beperkt houdbaar.

 

Afbakpaté

Wat is er nou mooier dan een zelfgebakken paté!  Meestal koop je uit gemak toch die (gevacumeerde) plak kant-en-klare paté. Dit kan beter! Want laat Madame Paté nou samen met de beroemde patébakker slager Janson de afbakpaté bedacht hebben. Met de meegeleverde bak-accessoires lukt het iedereen om binnen 45 minuten de overheerlijke zelfgebakken paté op tafel te zetten. U proeft en ruikt wel de lusten, maar zwoegt niet de lasten van zelfgebakken paté.

De zelfbakpatés zijn 10 maanden in de diepvries te bewaren!! Zo heb je altijd wat bijzonders in huis.

 

Kijk hier voor een korte uitleg

Patéproeverijen

Madame Paté luistert geregeld zakelijke en culinaire evenementen op met haar patéproeverijen. Tijdens een patéproeverij kunnen uw gasten proeven van de allerlekkerste patés en vertelt Madame Paté alles over de ingrediënten, smaak en de kunst van het patébakken. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »