header

Kukuzi

 

AANBIEDING: 20% Introductiekorting!!

Nieuw bij Regional Highlights: Sideritis bergthee, Oregano en aromatisch zout. Prachtige ambachtelijke producten uit het zonnige Griekenland. Kijk voor meer informatie bij onderstaande producten.

 

al 100 jaar actief

 

Kukuzi is een toegewijd familiebedrijf dat al bijna honderd jaar extra vergine olijfolie produceert volgens traditionele methoden. Sinds 1921 kweken zij olijfbomen. Grootouders hebben de eerste olijfbomen geplant in het noordelijk deel van de Peloponnesos. Deze olijfbomen van de Patrinia soort, die bijna uitsluitend in dit deel van Griekenland voorkomen, vormen ongeveer 4% van het totaal aantal olijfbomen in Griekenland. 

 

de volgende generatie

 

Naar verloop van tijd hebben de volgende generaties de kweek voortgezet en de productie verbeterd. Zij hebben hun eigen en unieke filosofie ontwikkeld. Al decennia is deze olijfolie zeer gewaardeerd als delicatesse in de regio. Nu, bijna honderd jaar na de eerste oogst, wordt het voor de eerste keer buiten de grenzen van Noord-Peloponnesos aangeboden onder leiding van Sofia en de rest van de achterkleinkinderen.

 

 

     

de naam

KUKUZI dankt zijn naam aan het Griekse woord ‘κουκούτσι’, wat zoveel betekent als de kern van de olijf. Deze kern heeft een bepalende rol bij het vormen van de vrucht waarvan de olijfolie wordt gemaakt. 

 

prijzen

KUKUZI extra vergine olijfolie heeft de bronzen medaille ontvangen bij de IOOC (International Olive Oil Competitions) 2017 in Londen. 

Een bevestiging van het harde werk en een extra stimulans om beter en beter te worden. 

 
 

in de keuken

De bekende Griekse chef George Gerardos beveelt de olijfolie van Kukuzi aan om te gebruiken bij warme en koude gerechten. 

 

Inspiratie opdoen?

Neem eens een kijkje bij onze recepten! 

 

 

 ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »