header

 

Temet Wines 

Met een wijncultuur daterend uit de tijd van de Romeinen is Servië een van de oudste wijnregio’s van Europa. Er bevinden zich meerdere prachtige wijngebieden in het land, in het Centraal Servische gedeelte rondom West-Morava en Groot-Morava, in het oosten van het land langs de Timok rivier, in het zuiden rondom Nis en Zuid-Morava en in het noorden de streek Vojvodina met een aantal sub-regio’s. Deze gebieden beschikken over vruchtbare gronden die zich van oudsher uitstekend lenen voor de aanbouw van autochtone en internationale druivenrassen.

Temet is een voorbeeld van de hernieuwde wijncultuur in Servië. 

     

Traditie in het land

In Lozovik boven Jagodina, het golvende gebied waar Sumadija op de Pomoravlje uitkijkt, gelegen op prachtige hellingen die een ideale blootstelling aan de zon bieden, onder de sterke invloed van de omgeving, is de Temet Winery ontworpen, met de wens om ​harmonie te vinden in werk en leven onder één dak.

Moderne technieken

Van buiten een prachtig gelegen wijnhuis op de glooiende zonovergoten hellingen van Pomoravlje in Servië, terwijl binnen een moderne en stijlvolle omgeving te zien is, waar nieuwe technieken en kennis opgedaan in Frankrijk bij gerenommeerde wijnbouwers toegepast worden.

Inheems druivenrassen

Temet besteedt bijzondere aandacht aan inheemse druivenrassen als Prokupac en Tamjanika.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »