header

Verslokaal - De Buurman

Dichtbij het verst!

 

Het is onze missie in elke provincie de lokale boeren, telers en ambachtslieden te verbinden met de consumenten aldaar. Wij geloven in het opzetten van een beter en eerlijker voedselsysteem.

 

Voeding is de basis van onze gezondheid en (h)eerlijk eten hoeft niet van ver te komen. Als de producent of teler een eerlijke prijs ontvangt voor zijn product, dan kan hij zich blijven ontwikkelen en verduurzamen. In ruil hiervoor krijgt de klant weer een smaakvol, eerlijk en puur product. Vanuit dit oogpunt hebben wij met zorg vele producenten en telers geselecteerd. Deze zijn dagelijks met hart en ziel bezig met hun trots: unieke, verse, pure producten met een goede smaak en natuurlijk van hoge kwaliteit.

 

Waarom doen we wat we doen?


Idealisme vraagt om realisme. De roep om een eerlijk en gezond voedselsysteem vraagt dan ook om meer dan alleen de wil om goed te doen. Ons ideaal is onze motor. Maar onze gedrevenheid om systemen te doorgronden, vóór ons te laten werken en beter te maken, zorgt dat wij het ook echt waarmaken. Door samen te werken. Samen te bouwen aan een nieuw (voedsel-) systeem. Daarmee zijn wij in staat de idealen van onze boeren én onze klanten bij elkaar te brengen. En bouwen wij samen een nieuwe werkelijkheid. Voor iedereen.

 

Help mee!

Deel jij onze idealen? Steun ons dan door onze producten te kopen. Of kom eens langs in Zwolle!

Hoe meer fan’s hoe sneller we samen de wereld (Nederland) een beetje gezonder kunnen maken.

Met De Buurman, dan zit je dichtbij het verst!

Eet Puur, Vers, Gezond, Gevarieerd en bovenal (H)eerlijk!

Jeroen & Marloes Stegeman

 

 

     

Onze winkel

Op 1 mei 2017 zijn we de eigenaar geworden van de groentenzaak Wim Platenkamp, een begrip in Berkum (Zwolle). We zijn eerst op dezelfde voet verder gegaan, en hebben in augustus het pand verbouwd. In september 2017 zijn we gestart met De Buurman’s – VersLokaal. 


Net als online brengen we de producten van lokale boeren, telers & ambachtslieden dichterbij de mensen. Kom ook eens een kijkje nemen in onze prachtige winkel in Zwolle.

Maaltijdboxes

We zien steeds vaker dat de consument weinig tijd heeft om een gezonde en verantwoorde maaltijd samen te stellen en kiest voor gemak. De Buurman heeft een uniek maaltijdbox concept met verse producten uit jouw regio en ingrediënten op maat. Je kan online handig jouw maaltijdbox selecteren. En om het gemakkelijk te maken ontvang je er een lekker recept bij zodat je in 30 minuten een smaakvolle, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel kan zetten. We worden daarin ondersteund door ons culinair team met onder andere een diëtiste om de juiste verhoudingen en samenstelling van een gezonde, gevarieerde maaltijd te borgen.

Meer informatie over de maaltijdbox vindt u op debuurman.nu/maaltijdbox

Diëtiste

De Buurman werkt samen met diëtiste Daniëlle Westerman.

 

Eten doen we elke dag en soms denken we er niet eens meer over na wat we kopen en eten. De winkel kennen we uit ons hoofd en de producten die we in ons wagentje leggen zijn vaak gekozen uit gewoonte. Maar welk effect hebben de gekozen producten op onze gezondheid?

Voeding is de basis van onze gezondheid. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat we vitaliteit terug krijgen of behouden met behulp van goed eten. En goed eten hoef juist niet van ver te komen. Heel veel verschijnselen, zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten, welvaartsziekten als overgewichtsdiabetes kunnen voort komen uit een onjuist voedingspatroon. Ik help daarin de consument graag in het maken van stappen, door inzicht te geven, te coachen en de nodige hulp te bieden.

Een passievolle groet,

Daniëlle

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »