header

Vechtdal Brouwerij  

 

puur regionaal

 

De Ambachtelijke Vechtdal brouwerij brouwt sinds 2015 bier. In eerste instantie werd Admiraals Bierbrouwerij in Oudkerk afgehuurd om de recepten van brouwmeester Jos om te zetten in een zelfgebrouwen bier. Vanaf oktober 2016 wordt er in de voormalige sporthal “Molendijk” in Dalfsen gebrouwen. Vanaf het begin werden de etiketten aangebracht door de medewerkers van Philadelphia Leer-Werk-Centrum in Dalfsen.

 

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alle bieren zijn bovengistend met hergisting op de fles. Het bier is daardoor puur van smaak. Ze hebben een ruim assortiment bieren dat met de seizoenen mee verandert. Met klinkende namen zoals “Dalfs Blauw”, “Bleke Alie”, Dame van Dalfsen en “Vechtdal Blond” wordt duidelijk dat dit om een regionaal opererende brouwerij gaat.

 

met zorg gebrouwen

 

De brouwerij is een stichting. De doelstelling van de stichting is het bieden van een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zorgbrouwerij biedt een nuttige, sociale dagbesteding. Onder het motto: “U een lekker bier, zij een mooie beschutte werkplek”. Werkzaamheden in de brouwerij bestaan uit afvullen, etiketteren, verpakken en natuurlijk veel schoonmaken. Ook het uitleveren en helpen bij rondleidingen kan tot de werkzaamheden bestaan voor onze waardevolle collega’s. De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij werkt hiervoor onder andere samen met de Stichting Philadelphia en de Gemeente Dalfsen.

 

Een zorgbrouwerij is niet iets nieuws, maar de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is wel uniek vanwege het particuliere initiatief.

 

     

met zorg gebrouwen

Wekelijks gaan de medewerkers van het Leer-werk-centrum Philadelphia in de brouwerij aan de slag. Ook wordt er met de gemeente Dalfsen samengewerkt en “werkstage-plekken” aangeboden voor mensen vanuit de WMO en “taalstage-plekken” voor statushouders waarbij het doel is om cultuurverschillen te overbruggen en mensen te helpen de stap richting de arbeidsmarkt te maken.

Kijk voor meer informatie op de website.

 

samen met lokale partners

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij probeert zoveel mogelijk met bedrijven uit het Vechtdal samen te werken en/of een verbindende rol te hebben. Of het nu gaat om leveranciers van brouwerij benodigdheden of andere betrokkenen. Een overzicht van de partners vindt u op de website.

een bezoekje brengen? 

Er worden (op afspraak) in de brouwerij rondleidingen gehouden. Aansluitend kan men tijdens de proeverij genieten van onze ambachtelijke gebrouwen bieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website.

Kan je niet wachten en wil je alvast een virtuele tour maken door de brouwerij? klik dan op deze link!

 

 

ONZE PRODUCTEN

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »